Asociatia POTPOURRI lanseaza Scoala non-formală

Asociaţia POTPOURRI din Focşani lansează un proiect educativ inedit şi unic, care vizează pregătirea non-formală GRATUITĂ a tinerilor pentru mediul universitar şi, în general, pentru viaţă.

Asociaţia POTPOURRI din Focşani lansează începând de luni, 14 iunie, Şcoala non-formală, un proiect educativ şi social unic, care doreşte să sprijine în special tinerii din comunitatea vrânceană şi care va concentra diverse activităţi in-door şi out-door.

Proiectul va debuta cu un CLUB AL TINERILOR SPECIALIŞTI ÎN SOCIO-UMANE, iniţiat şi coordonat de profesorul Adrian Ţiglea, membru al Asociaţiei POTPOURRI, şi reprezintă un modul de formare intelectuală de specialitate şi de socializare a tinerilor umanişti care doresc să urmeze o facultate din aria ştiinţelor sociale.

Clubul  îşi propune pregătirea viitorilor studenţi în domeniile: filosofie, ştiinţe politice, psihologie şi sociologie, oferind o alternativă educativă învăţământului tradiţional şi contribuind la formarea intelectuală şi valorică a viitorilor studenţi.

„În urma întâlnirilor cu tinerii şi la sugestia voluntarilor şi membrilor asociaţiei, am început să mă gândesc la oportunitatea de a iniţia un proiect destinat pregătirii educaţionale a liceenilor care doresc să urmeze o facultate din aria ştiinţelor sociale. Având experienţă la catedră, îmi propun să îi familiarizez pe liceeni cu mediul de învăţare universitar şi să aduc mai aproape de viitorii studenţi pe specialiştii în ştiinţele socio-umane din mediul universitar.” (Prof. Adrian Ţiglea, membru Asociaţia POTPOURRI)

„Şcoala non-formală este o iniţiativă unică, un potpourri de activităţi pe care dorim să le desfăşurăm în beneficiul comunităţii vrâncene. Vrem să ajutăm tinerii, copiii şi nu numai. Vrem să ne implicăm activ în viaţa comunităţii prin proiecte noi, provocatoare, non-conformiste şi mai mult decât atât, GRATUITE! Vrem să promovăm voluntariatul şi actul gratuit în comunitatea noastră spre a ne sprijini reciproc. Sperăm ca Şcoala non-formală să fie exemplul cel mai elocvent.” (Anamaria Cătănoiu, preşedinte Asociaţia POTPOURRI)

Detalii despre proiect vă pot oferi Adrian Ţiglea, tel. 0763779899, adrian_tiglea@yahoo.com şi Anamaria Cătănoiu, tel. 0749220442, office@potpourri.ro.