Atelierul Grundtvig – feedback

Ana, Cristi, Mirela, Andreea, Amalia
Ana, Cristi, Mirela, Andreea, Amalia

Atelierul Grundtvig de sâmbătă de la Direcţia de Tineret şi Sport Vrancea a fost axat pe lucrul concret cu exemple şi modele de instrumente europene, materiale şi dosare personale folosite pentru cursul Grundtvig din Malta.

Atelierul a durat două ore şi am lucrat în grup mic, mixt, adulţi şi tineri de la diverse licee, membri în Consiliul Judeţean al Elevilor.

Primul subiect de prezentare a fost cursul Grundtvig din Malta unde, cu laptopul în faţă, le-am prezentat tot dosarul de documente pe care a trebuit să le fac, atât pentru a obţine bursa cât şi documentaţia post curs. Le-am prezentat şi explicat propria aplicaţie pe care am completat-o, modul cum trebuie gândită şi scrisa, toate testările de dinainte de curs, formulare de înregistrare la curs, scrisori de invitaţie, documente bancare, toate contactele şi actele necesare, certficatele obţinute la curs, dosarul propriu zis cu ce ni s-a predat acolo şi toate materialele pe care le-am primit de la organizatorii din Malta.

Le-am descris modul de organizare al acestui tip de cursuri şi beneficiile pe termen lung ale acestui gen de experienţe în plan personal şi profesional cu exemple personale.

Cel de-al doilea subiect pe care l-am discutat au fost instrumentele europene de care şi eu am avut nevoie pentru cursul din Malta: Cv Europass, certificatul de mobilitate europeană, paşaportul lingvistic european, scrisoarea de intenţie care însoţeşte Cv-ul. Suportul de lucru l-au reprezentat propriile mele documente pe care le-am explicat pas cu pas ca să se înţeleagă logica completării şi logica necesităţii acestui tip de documente. Am accesat din nou site-urile sursă şi resursă pentru a vedea de unde trebuie descărcate aceste documente şi instrucţiunile de completare.

Bucuria mea a fost că unii dintre participanţi care nu aveau Cv european şi l-au conceput în urma diseminării trecute, iar alţii au considerat informaţiile aflate bune pentru a îmbunătăţi pe cele deja redactate. Mediul de lucru a fost relaxat şi plăcut, toată lumea a dat exemple personale de experienţe mai mult sau mai puţin similare, am discutat mult despre voluntariat şi beneficiile lui, despre studii în străinătate, despre proiecte internaţionale care te îmbogăţesc ca om şi ca profesionist.

Le-am promis participanţilor că îi voi susţine în continuare în proiecte, în redactarea documentelor şi aplicaţiilor europene şi astfel de întâlniri de formare vor mai avea loc pe parcursul verii, în diverse circumstanţe.

Astfel de ateliere şi activităţi nu sunt centrate pe cantitate, ci pe calitate, şi participarea vine doar din partea celor cu adevărat interesaţi. Un bun profesionist îşi dă acelaşi interes şi pentru 10 oameni şi pentru un singur om. Dacă rezultatele muncii lui se văd în timp înseamnă că cele două ore lucrate sâmbăta nu au fost irosite.

Mulţumesc participanţilor şi Liei pentru că au avut suficient interes să aleagă să petreacă două ore, sâmbăta, la acest atelier, în locul altor activităţi de week-end.

Anamaria Cătănoiu -preş. Asociaţia Potpourri

Un comentariu la „Atelierul Grundtvig – feedback”

  1. Stimata Domnisoara,

    Calde felicitari pentru toate aceste actiuni, care conecteaza pe cei interesati cu lumea.
    Succes in continuare,

    Dr Valeriu Tudor
    Ambasador

Comentariile sunt închise.