Concert Tegenwind¹²

Orchestra Tegenwind
Orchestra Tegenwind

Orchestra olandeză Tegenwind = un concert inedit, de o calitate și rafinament specific occidental. Așa am caracteriza prestația celor 12 artiști olandezi care a avut loc pe 23 septembrie în centrul comercial Promenada Focșani.

Lucruri cu adevărat deosebite se întâmplă mai rar prin provincia noastră și când afirm aceasta mă refer la calitatea acestor lucruri care provine atât din modul de exprimare cât și din motivația cu care sunt făcute.  Organizarea concertului Tegenwind mi-a reamintit ce înseamnă să întâlnești oameni de calitate care își oferă timpul și banii în folosul celorlalți, din simpla dorință de a aduce un strop de bucurie în sufletul comunității pentru care performează.

Printre mese la Zvon Cafe
Printre mese la Zvon Cafe

Timp de aproape o oră și jumătate, veselii și haioșii sufleori s-au „jucat” muzical pe ritmuri din toată lumea. Au interpretat piese orchestrate în stilul propriu din Guatemala, Turcia, Cuba, etc. asezonându-le cu o mișcare scenică expresivă, caldă, interactivă. Printre mesele de la Zvon Cafe, printre oameni, printre vitrine, au dat tot ce au avut mai bun în ei ca să încânte pe cei prezenți. Și cine a fost de față, copii și părinți, le-au recunoscut meritele aplaudându-i și cumpărându-le CD-urile cu cele două albume, și acestea la un preț modic, simbolic.

Tegenwind
Tegenwind

Cu toată veselia, bunădispoziția și disponibilitatea lor, publicul nu a fost deloc numeros, deși chiar ar fi avut ce vedea și ce asculta. Și pentru un artist ce poate fi mai dureros decât…absența publicului…Păcat însă că suntem câteodată prea ocupați, prea agitați sau prea dezinteresați ca să apreciem cum se cuvine astfel de gesturi generoase și eforturile unor oameni care străbat lumea tocmai pentru lume…

Vă atașez mai jos un link de You tube unde am postat una dintre melodiile interpretate în Promenada. Calitatea sunetului nu este cea mai elocventă și nu se compară cu ceea ce a fost live la concert, dar să vă faceți o idee…măcar pentru data viitoare.

...si vocal
…si vocal

Din partea noastră, felicitări Tegenwind! și mulțumim pentru lecția de implicare socială activă și mai mult, vă așteptăm cu drag și data viitoare. Mulțumiri deasemeni și Promenadei Focșani care ne-a găzduit și ne-a susținut. Și mulțumiri și celor care au fost prezenți, au înțeles demersul olandezilor și au gustat din plin momentele de veselie naturală.

https://www.youtube.com/watch?v=2ZFlY8oa7vU