Consfătuire regională pe probleme de tineret

Lia Cazacu (stânga) și Anamaria Cătănoiu (lângă)
Lia Cazacu (stânga) și Anamaria Cătănoiu (lângă)

Anamaria Cătănoiu, preş Asociaţia Potpourri şi coord. Centrul de Limbi Străine – Biblioteca Judeţeană Vrancea și Lia Cazacu, expert la Compartimentul de Tineret al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vrancea au reprezentat judeţul nostru la întâlnirea ce a avut ca temă „Guvernamental şi neguvernamental în activitatea de tineret”, desfășurată la Izvorul Mureşului, Jud. Harghita, din perioada 8-10 decembrie 2011.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanții Direcțiilor de Tineret și ONGT-urilor din județele Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Vrancea, Bacău, Galați, Vaslui, Buzău și trei reprezentanți ai ANST (Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret) de la București: Sorin Moldovan, vicepreședinte ANST, Alina Pencu, consilier centre de tineret și Rodica Puiu, consilier tineret, responsabil pe zona Moldova Nord-Est.

În prima parte a zilei Direcțiile de Tineret și-au prezentat activitatea pe tot parcursul anului 2011, proiectele realizate și dificultățile întâmpinate în desfășurarea lor. După – amiaza a fost rezervată discuțiilor libere cu reprezentanții ONGT. Aceștia au fost consultați în privința metodologiei de finanțare, ce consideră că trebuie schimbat sau îmbunătățit, în funcție de problemele pe care le-au întâmpinat în proiectele cu finanțare derulate. Discuțiile au fost constructive și s-au făcut multe propuneri bune care vor fi luate în considerație pentru modificarea metodologiei pe anul 2012.

Alina Pencu (stânga), Rodica Puiu și Sorin Moldovan, ANST
Alina Pencu (stânga), Rodica Puiu și Sorin Moldovan, ANST
Reprezentanții DJT și ONGT din zona Moldovei
Reprezentanții DJT și ONGT din zona Moldovei