Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online „Google Maps – QR”

Asociaţia Potpourri – Focşani și Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea lansează un proiect inedit de promovare a culturii şi patrimoniului vrâncean în mediul on-line.

 Intitulat Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”proiectul este inițiat de Asociaţia Potpourri – Focşani și Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, este susținut de Blogosfera Vrancea și are ca scop promovarea în mediul online, prin Google maps și coduri QR,  a informaţiilor despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea.

 Canalele de promovare oficiale:

  • Site gazdă: www.vrancea.djc.ro/in/
  • Site-uri de promovare oficiale: www. vrancea.djc.ro , www.potpourri.ro
  • Youtube.com, Issuu.com, Google Maps, Coduri QR, Reţele de socializare (Facebook şi Google+) cu ajutorul Asociaţiei Potpourri şi al Blogosferei Vrancea

Lansarea proiectului va avea loc în prezența membrilor Blogosferei Vrancea și a tuturor celor care doresc să ne susțină, duminică, 3 februarie, ora 14.00, la sediul Direcției pentru Cultură de pe strada Nicolae Titulescu.

 Proiectul Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps-QR”a fost iniţiat în ianuarie 2013 din dorinţa de a oferi o vizibilitate mai mare punctelor de interes cultural şi patrimonial din judeţul Vrancea. Materialele utilizate în proiect aparţin Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea şi sunt suma unei activităţi de cercetare şi strângere de date efectuate pe parcursul mai multor ani care se concentrează pe lăcaşuri de cult, monumente istorice şi de patrimoniu, tradiţii, obiceiuri, zonele, traseele şi obiectivele cultural – turistice din Judeţul Vrancea.(Florin Micu Iliescu – dir. Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea)

Sperăm, pe termen lung, ca prin acest proiect să încurajăm turismul și industria culturală, să atragem susţinerea în protejarea şi conservarea unor monumente de patrimoniu şi a mediului înconjurător, să stimulăm interesul local pentru păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor, să conştientizăm autorităţile şi comunitarea locală de valorile identitare care trebuie protejate. Pe parcursul acestui proiect ne bazăm pe susţinerea comunităţii pentru diseminarea informală a proiectului.(Anamaria Cătănoiu – preș. Asociația Potpourri)