„Google Maps – QR” Vrancea


Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea
în mediul online „Google Maps – QR”

proiect de promovare a culturii şi patrimoniului vrâncean în mediul on-line

Iniţiatori: Asociaţia Potpourri – Focşani

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea

 Proiect susţinut de Blogosfera Vrancea

Scop: promovarea în mediul online a informaţiilor despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea

Echipa:

Florin Micu Iliescu – dir. Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea

Anamaria Cătănoiu– preş. Asociaţia Potpourri

Tudorel Bezea – As. Potpourri

Site gazdă: www.vrancea.djc.ro/in/

Site-uri de promovare oficiale: www. vrancea.djc.ro , www.potpourri.ro

Proiectul Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps-QR” a fost iniţiat în ianuarie 2013 din dorinţa de a oferi o vizibilitate mai mare punctelor de interes cultural şi patrimonial din judeţul Vrancea. Materialele utilizate în proiect aparţin Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea şi sunt suma unei activităţi de cercetare şi strângere de date efectuate pe parcursul mai multor ani care se concentrează pe lăcaşuri de cult, monumente istorice şi de patrimoniu, tradiţii, obiceiuri, zonele, traseele şi obiectivele cultural – turistice din Judeţul Vrancea şi nu numai.

Efortul comun al celor două instituţii iniţiatoare, Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, vine ca răspuns la nevoia comunităţii vrâncene de a se face mai cunoscută pe plan cultural şi de a se bucura de aprecierea pe care frumuseţile naturale şi îndemânarea oamenilor locului o merită pe deplin.

Sperăm, pe termen lung, ca prin acest proiect să încurajăm turismul cultural, să atragem susţinerea în protejarea şi conservarea unor monumente de patrimoniu şi a mediului înconjurător, să stimulăm interesul local pentru păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor, să conştientizăm autorităţile şi comunitarea locală de valorile identitare care trebuie protejate.

Proiectul va promova informaţiile despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea în mediul online, prin intermediul următoarelor canale:

  • Youtube.com, Issuu.com, Google Maps, Coduri QR, Reţele de socializare (Facebook şi Google+) cu ajutorul Asociaţiei Potpourri şi al Blogosferei Vrancea

În mediul offline, structura acestui proiect se va printa sub forma unui ghid ce se va distribui gratuit instituţiilor publice şi de învăţământ judeţene şi ong-urilor locale. Promovarea în mediul offline se va face cu ajutorul mass-media şi al canalelor informale.

Pe parcursul acestui proiect ne bazăm pe susţinerea comunităţii pentru diseminarea informală a proiectului.

Echipa de proiect vă mulţumeşte!

Ana, Florin, Tudor