Info Europa Potpourri – mobilitatea europeana mai aproape de voi

info-europa-potpourri
info-europa-potpourri

Aceasta categorie nouă pe site-ul Potpourri, intitulată Info Europa Potpourri, la care lucrez împreună cu Tudor și Lia, este o platformă informativă unde vom publica toate oportunităţile de mobilitate europeană pe care le primim de la sursele noastre naționale și europene la care suntem abonați. Categoria este destinată tuturor românilor interesaţi de astfel de experienţe, fără nici un fel de discriminare.

O să fie o resursă cu informaţii la zi, pe care le voi selecta din maldărul de informaţii europene pe care le primesc mereu şi care le va fi foarte utilă tuturor, sperăm. Articolele vor fi în română și engleză, în funcție de furnizorul de informații.

MOTIVAȚIA

Ne-am decis să facem această rubrică pentru că pe site am primit mult comentarii despre experienţa mea ca Asistent Grundtvig (Anamaria Cătănoiu – preș. As. Potpourri, Asistent Grundtvig pentru 6 luni la Centro Servizi per il Volontariato în Mesina, Sicilia) şi mulţi români au început deja să fie interesaţi să participe şi atunci…ne-am gândit la o modalitate să vă facilităm accesul la informaţii.

Se pare că peste tot există un fel de ignoranță vizavi de aceste granturi europene și aproape în fiecare zi explic cuiva ce înseamnă grant european, ce înseamnă Grundtvig și nu numai, ce înseamnă celelalte posibilități de mobilitate europeană. Așa că, în categoria Info Europa Potpourri de pe site-ul nostru, o să postez articole explicative ca să sintetizez informațiile care sunt poate prea stufoase pentru unii și în plus oferte de training în Europa, posibilități de internship, concursuri europene, etc.

În plus această catgorie care se va concentra și pe aspectele teoretice, să le numim așa, ale proiectelor și programelor de mobilitate europeană (Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Tineret în Acțiune- TIA, Serviciul European de Voluntariat – SEV, etc.).

Vom încerca să postăm cât mai des informații ca ele să ajungă la voi în timp util, adică înainte ca deadline-urile să expire.

Așteptăm cu nerăbdare impresiile și sugestiile voastre ca să știm dacă această rubrică Potpourri vă este utilă.