Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR”

Pentru unii vrânceni, ziua de astăzi a fost una obișnuită.  O simplă zi de duminică. Pentru echipa Potpourri a fost în schimb o zi extrem de importantă. Astăzi am lansat oficial proiectul Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR” inițiat de către noi împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea reprezentată de dl. Florin Micu Iliescu, proiect care beneficiază de sprijinul Blogosferei Vrâncene.

Experiența acumulată în anii de activitate ne-a permis să moderăm eficient discuțiile dintre cele trei părți implicate (blogosferă – ong – instituție publică) în acest proiect și să obținem forma optimă a acestuia. Avem certitudinea că și în alte regiuni ale țării existe persoane care ne pot urma exemplul. Noi am demonstrat că este posibil.

qr-vrancea-2

Principala caracteristică a prezentului proiect poartă denumirea de CREDIBILITATE. El este conceput ca un mijloc eficient de informare și promovare a monumentelor istorice și obiectivelor turistice din județul Vrancea, cât și ca o sursă online de documentare.

Proiectul a fost lansat în prezența mass media locală, a bloggerilor vrânceni, a unor invitați de onoare și a grupului DreamTeam – mentorii Blogosferei Vrâncene.

Următorul pas al proiectului este începerea încărcării informațiilor pe youtube și issuu, respectiv amplasarea primei plăcuțe cu cod QR pe borna de hotar din Focșani.

Pentru mai multe informații despre istoria acestui proiect vă recomand articolul scris de  Tudor pe blogul personal.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au sprijinit și vor sprijini acest proiect.

Despre întâlnire:

– Mi-a mai fost indeplinit un vis – floreacristian.ro

– inregistrare video : tv.vranceamedia.ro
– potpourri.ro: Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR”
– monitorulvn.ro: 250 de monumente din Vrancea vor fi ”citite” cu ajutorul telefonului mobil
– ziaruldevrancea.ro: Turismul cultural nu are viitor fără promovare online
– chinezu.eu: Blogosfera este formata din bloggeri, iar bloggerii sunt oameni
– patrickdan.blogspot.ro: Google Maps : QR Code – Cultura & Patrimoniul National Vrancea in Mediul Online

– blidaru.net: Cultură și patrimoniu național Vrancea în mediul online

– Cultură și Patrimoniu Național Vrancea „Google Maps & QR” – evenimente-focsani.blogspot.ro
– De la o discuție despre QR la un proiect genial în Vrancea – staupenet.ro
-sansavranceana.ro – Istoria în era tehnologiei: http://www.sansavranceana.ro/stiri/marti-5-februarie-2013/la-zi/istoria-n-era-tehnologiei.html

4 comentarii la „Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR””

  1. Margareta T: „Cum vi se pare cate un cod QR pe fiecare monument din oras, care, cand il scanati, sa va trimita la o pagina cu informatii despre respectivul monument? Felicitari Tudorel Bezea, Ana Cata, Florin Micu Iliescu si tuturor celor care s-au implicat in acest proiect! Mult succes!”

  2. Rosca Adrian: „Daca s-ar face asa ceva ar fi extraordinar si de felicitat toti care au avut ideea si au lucrat la proiect. Bravo!”

  3. Margareta T: „Se va face! Ca cei care au demarat acest proiect sunt cei mai seriosi si tenace oameni pe care eu ii cunosc! :)”

Comentariile sunt închise.