Borna de Hotar din Focşani are cod QR

pe 18 Aprilie –  Ziua  mondială a monumentelor și a siturilor arheologice

Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea au inaugurat, alături de Comunitatea Editorilor Google Map Maker România, prima plăcuţă cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

Potpourri pe TVR Iasi

Emisiunea intitulată “Descriptio Moldaviae” a fost difuzată vineri, 25 ianuarie 2013, ora 20.00, pe TVR Iași și pe 3 februarie va fi difuzată pe TVR 3, la 9.30 și reluare la 21.30, pe TVR HD pe 23 și 24 februarie de la 11.40 și pe TVR Internațional.

Printre cei intervievaţi: Preşedintele Asociaţiei Potpourri – Anamaria Cătănoiu, Focsaniul vechi.ro, Teodora Fîntînaru – directoarea Bibliotecii Judeţene Vrancea, Florin Micu Iliescu – director Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, Valentin Gheorghiță – directorul Ateneului Popular, Dumitru Huțanu – muzeograf Muzeul Vrancei, Sorin Francu – directorul Teatrului Municipal Focșani, Petru Obodariu – directorul Direcției Județene Vrancea a Arhivelor Naționale, Cezar Cherciu – profesor și istoric și Cristian Cazacu-puştiul pasionat de cartografie. Vă așteptăm opiniile!

Pentru alte detalii: Focsaniul se vede pe TVR Iasi

Potpourri in direct la TVR Iasi cu Souvenir de Focsani

Andreea Ştiliuc (stânga), Anamaria Cătănoiu şi Sorin Tudose
Andreea Ştiliuc (stânga), Anamaria Cătănoiu şi Sorin Tudose

Descoperiţi pe internet, contactaţi telefonic de Andreea Ştiliuc de la TVR Iaşi, Anamaria Cătănoiu, preşedintele Potpourri, şi Sorin Tudose, membru în asociaţie, au participat la emisiunea Vară pentru voi, transmisă în direct, luni, 9 iulie, de la ora 17.00-18.00.

Se pare că proiectele Potpourri au atras atenţia realizatoarei TV, Andreea Ştiliuc, de la TVR Iaşi, şi îndeosebi proiectul Souvenir de Focşani, un proiect iniţiat şi coordonat de Sorin Tudose, ce îşi propunea să editeze mai multe cărţi poştale sub formă de acordeon (10 imagini într-un set) cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la unirea celor două oraşe, Focşanii Munteni şi Focşanii Moldovei, 10 iulie, 1862 – 10 iulie, 2012.

Ana şi Sorin
Ana şi Sorin

Andreea Ştiliuc şi emisiunea Vară pentru voi ne-a oferit o frumoasă ocazie să prezentăm acest proiect inedit şi îndrăzneţ dar şi asociaţia Potpourri şi proiectele ei. A fost o experienţă extraordinară care ne dorim să se repete cu atât mai mult cu cât ne-am bucurat că sunt oameni, şi în alte părţi, care au apreciat munca noastră.

Mulţumim aşadar Andreei, care a fost o gazdă desăvârşită (experienţa îşi spune cuvântul…dar şi calitatea umană) şi sperăm ca pe viitor să mai avem astfel de oportunităţi de a arăta cine suntem cu adevărat şi ce facem pentru oamenii.

Târg de cărţi poştale cu Focşanii de ieri şi de azi, de 10 iulie

Aşa cum am anunţat de ceva vreme, Târgul de cărţi poştale cuFocşaniul de ieri şi de azi organizat de www.focsaniulvechi.ro şi susţinut de Potpourri, a avut loc astăzi la Direcţia pentru Cultură din Focşani.

Toţi doritorii şi melancolicii care au ţinut să retrăiască atmosfera frumoasă a Focşaniului vechi au putut admira cărţile poştale şi acordeonul de ilustrate în holul Direcţieie de Cultură. Impresiile au fost pozitive şi efortul lui Sorin apreciat de toţi cei care au vrut să ia acasă o fărâmă din aerul clasic şi distins al vechiului Focşani dar şi imagini ale noului Focşani, în culori şi contraste, lasând frâu liber imaginaţiei, interpretărilor, comparaţiilor.

Cei care nu au apucat să ajungă astăzi la Târg, dar doresc un souvenir de Focşani, pot contacta administratorul site-ului www.focsaniulvechi.ro.