Orchestra olandeza Tegenwind canta gratuit la Focsani!

Tegenwind band
Tegenwind band

Potpourri organizează pentru publicul focșănean un eveniment muzical inedit, interactiv, amuzant, în aer liber. Orchestra olandeză Tegenwind va concerta gratuit! în Piața Unirii timp de mai multe ore, marți, 23 septembrie, începând cu orele 17.00 .

În caz de ploaie, vă așteptăm de la aceeași oră la Centrul Comercial Promenada Focșani.

 

Propunerea de a organiza concertul ne-a venit indirect, prin intermediul unor prieteni care ne-au recomandat călduros știind că ne ocupăm și de astfel de evenimente culturale. Am acceptat cu plăcere deoarece era o idee frumoasă și „aproximativ” nouă pentru orașul nostru. Spun „aproximativ” deoarece se pare că cei de Tegenwind au mai concertat în Focșani dar prin…2001. În plus, motivația și modul lor de a face aceste concerte ni s-a părut un exemplu foarte frumos de implicare comunitară, iar Potpourri promovează și susține acținea socială.

Mai exact, concertele lor sunt autofinanțate (tot ce implică cheltuieli de călătorie) și mai mult….cântă și gratuit! Sunt 16 artiști amatori care doresc, așa cum spun și ei în prezentarea pe care am atașat-o mai jos, să ofere plăcere și bucurie publicului pentru care cântă, oricare și oriunde ar fi acesta (spitale, muzee, case studențești, spații publice, etc.).

Cântă muzică acustică la instrumente de suflat și în scurtele pauze care le fac în timpul concertului le place să interacționeze cu publicul. Ar vrea să cunoască ONG-uri, organizații muzicale sau muzicieni locali cu care să pună bazele unui program pentru comunitatea noastră și să facă și un schimb intercultural.

Au fost prin multe țări iar turneul lor în România are loc între 20-27 septembrie, cu prima oprire în București (20-21-22 septembrie), Focșani ( 23 septembrie, seara) și Iași (24-25-26 septembrie).

În speranța că v-am captivat atenția și sunteți deschiși la experiențe muzicale interculturale, vă invităm așadar cu mic cu mare în Piața Unirii, marți, 23 septembrie, orele 17.00, pentru 2-3 ore de voie bună alături de Orchestra olandeză Tegenwind.

Nu uitați! În caz de ploaie, vă așteptăm de la aceeași oră la Centrul Comercial Promenada Focșani.

Mai jos vă atașăm și prezentarea lor unde îi puteți cunoaște mai în detaliu și poate dorința lor de a găsi colaboratori printre noi se va împlini.

Tegenwind band
Tegenwind band

Orchestră olandeză caută oportunități de interpretare în România

Suntem Orchestra olandeză Tegenwind, pentru mai multe informații vizitați site-ul nostru www.Tegenwind.nl. Venim în România în septembrie cu 16 muzicieni amatori. Dorim să cunoaștem organizații cu sprijinul cărora să punem bazele unui program care să fie apreciat de comunitate. Sperăm să ne susțineți.

Suntem din Utrecht și suntem o orchestră formată din instrumente de suflat: clarinete, saxofoane sopran, alto, tenor și bariton, tropete, tromboane, cornuri, tobe și percuție. Cântăm muzică acustică atât în interior cât și în aer liber.

Orchestra a luat ființă în 1984 și de atunci căutăm metode de a contribui prin muzică atât în comunitățile din țara noastră cât și în străinătate. Ne place să interacționăm cu publicul, să-l amuzăm și să-l bucurăm. Repertoriul nostru este divers, inspirat din toate colțurile lumii: olandez, occidental, latino, american, african, balcanic, arab, toate cântecele fiind prelucrate în stilul nostru.

Ne place să călătorim în alte țări și să vedem reacțiile publicului la muzica noastră. Ne dorim schimburi profesionale cu muzicieni locali, ne plac relațiile și experiențele de învățare interculturale care ne ajută să ne îmbogățim repertoriul. Itinerariul nostru a încântat publicul din Ucraina (Kiev), Spania (Barcelona), Danemarca (Copenhaga), Africa de Sud (Cape Town), Turcia (Istanbul), Letonia, Belgia, Anglia, Germania și Surinam.

Turneul nostru în România are loc între 20-27 septembrie, cu prima oprire în București (20-21-22 septembrie), Focșani ( 23 septembrie, seara) și Iași (24-25-26 septembrie).

Dorim să susținem concerte în aceste orașe pentru diverse publicuri din: spitale, muzee, universități, case studențești, piețe publice, baruri, locuri de socializare culturală, mall-uri, nunți, petreceri, etc. Am fi interesați deasemenea să cântăm împreună cu o orchestră din România, fie cu instrumente de suflat sau cu instrumente de alamă.

În Iași vom cânta la un congres medical (medici generaliști) organizat de asociația olandeză Semper Amici dar ne-ar plăcea să cântăm și în alte locații din Iași.

Motivația noastră de a călători vine din dorința de a intra în contact cu oamenii, cu organizații muzicale, de a participa la evenimente sociale din comunitate unde să cântăm repertoriu olandez dar și melodii preluate din țara gazdă pe care să le aranjăm în stilul propriu. Un astfel de exemplu este cel din Istanbul de unde am preluat două melodii. Acum lucrăm la un aranjament pentru două piese românești, dintre care una este Ciocârlia. Ne-ar plăcea să ne îmbunătățim performanțele printr-un schimb cu muzicieni locali.

Preferăm interpretările pe bază de invitație în stradă, piețe publice sau alte locuri de întâlnire.

Pentru că suntem amatori, concertele sunt gratuite și ne bucurăm doar de modul în care organizațiile locale ne tratează.

Dacă întrevedeți oportunități de interpretare pentru orchestra noastră, la un eveniment sau ca invitați speciali vă rugăm să ne contactați la adresa de mail marijke@tegenwind.nl (Marijke Weijenborg) sau la telefon 0031615510670.