POTPOURRI în “Orasul sigurantei pentru copii si tineri”

Astăzi, 2 octombrie, Asociaţia POTPOURRI a participat în calitate de partener la “Oraşul siguranţei pentru copii şi tineri”, activitate organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Vrancea – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publică şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret.

Iniţiată în scopul prevenirii delincvenţei juvenile, activitatea desfăşurată în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii” în Grădina Publică din Focşani, în intervalul orar 11.30-13.00, a reunit în calitate de parteneri Primăria muncipiului Focşani, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”, Asociaţia Potpourri, Asociaţia “Change Your Life Style For You”, Şcoala Postliceală “Carol Davila”, Şcoala Postliceală “Hippocrate”, Penitenciarul Focşani, C.P.E.C.A., A.N.I.T.P. – Centrul Zonal Galaţi, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, I.J.J. şi I.S.U. Vrancea, mass-media şi elevi voluntari de la unităţile de învăţământ din Focşani: colegiile Cuza şi Unirea, Pedagogic, Arte şi Sportiv.

Ideea “oraşului”, ajuns la a doua ediţie pe plan local (prima a fost organizată anul trecut, tot în Grădina Publică) a fost ca fiecare instituţie să amenajeze un punct de informare şi să-şi prezinte activitatea elevilor şi tuturor celor care erau interesaţi. Pe lângă instituţiile mai sus menţionate care au avut standuri cu reprezentanţi de la instituţie, elevii voluntari au improvizat şi stand de prezentare pentru Consiliul Judeţean al Elevilor şi Muzeul Vrancei. Timp de o oră şi jumătate mai multe clase de liceeni dar şi elevi de şcoală generală, cu profesori coordonatori, au vizitat “oraşul”, au primit legitimaţii de “cetăţeni” şi au plecat cu informaţii preţioase despre rolul şi activitatea instituţiilor de stat şi nu numai.

Pentru mulţi tineri, mai ales liceeni, întâlnirile pot echivala cu mici sesiuni de informare care să le ofere o imagine despre diverse tipuri de profesii, ghidându-i mai departe, în viitorul apropiat,  către alegerile universitare. De fapt acesta este şi câştigul şi atuul activităţii, de a reuni mai multe instituţii în acelaşi timp, permiţând elevilor să obţină concomitent informaţii de bază de la surse directe, ceea ce în mod normal ar fi poate mai dificil de  realizat.

Per total, în ciuda frigului îndurat, organizatorii şi participanţii s-au declarat mulţumiţi iar concluziile finale şi decernarea diplomelor va avea loc vineri, la sediul Direcţiei de Sport şi Tineret.

Olga si Costi, membri Potpourri la activitate
Olga si Costi, membri Potpourri la activitate
Monica Manolache (stanga), organizator
Monica Manolache (stanga), organizator
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor