Potpourri la EARTH HOUR

Potpourri şi Blogosfera Vrancea vă invită la acţiunea “Earth Hour Vrancea”

Sâmbătă, 31 martie 2012 între orele 20.30 – 21.30, vrâncenii sunt asteptaţi în Piaţa Unirii din Focşani pentru  a lua parte la acţiunea EARTH HOUR Vrancea – “Ora Pământului”. Am obţinut acordul Primăriei Focşani pentru a stinge iluminatul public pe bulevardele din Focşani, în instituţiile publice cât şi în Piaţa Unirii.

La îndemnul WWF, organizaţia care a iniţiat mişcarea în 2007, un număr de 5200 oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2011 inducând participanţilor un sentiment de apartenenţă la o comunitate. A fost răspândit un mesaj puternic celor 1,8 miliarde de oameni privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul.

Cei care doresc să participe, sunt rugaţi să vină cu o lumânare tip pastilă pentru a marca momentul. Lumânările vor fi folosite pentru a scrie “EARTH HOUR VRANCEA” pe pavajul din Piaţa Unirii. Întreaga acţiune va putea fi urmărita în direct pe internet prin intermediul unei camere web (http://www.jurnalul.ro/webcam/foc-ani-265.html#339).

Multumim Primariei Focşani pentru deschiderea faţă de aceasta acţiune, cât şi partenerilor noştri care ne-au sprijit in promovare: WWF România, Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea, Asociaţia Potpourri, Asociaţia Focul Viu.

Persoane de Contact :

Dan Trofin – Blogosfera Vrancea : 0721.36.42.63

Mădălin Blidaru – CJ al Elevilor  : 0751.83.71.78

BlogosferaVrancea@gMail.com

www.Facebook.com/groups/BlogosferaVrancea