Potpourri si a cincea saptamana in Sicilia

Săptămâna a cincea a început de marți, fiindcă luni a fost a doua zi de Paști, și deci, mai puțină muncă (glumesc, evident). Activitățile din aceste zile au fost cu precădere editoriale dar și muncă administrativă. Am scris articole despre această experiență pentru presa locală din Focșani, Vrancea, pentru buletinul InfoAltfel al Agenției Naționale din România, la care am aplicat pentru bursa de Asistent, pentru site-ul și newsletter-ul CESV, toate explicând și promovând beneficiile acestui tip de mobilitate europeană.

Se pare că peste tot există un fel de ignoranță vizavi de aceste granturi europene și aproape în fiecare zi explic cuiva ce înseamnă grant european, ce înseamnă Grundtvig și nu numai, ce înseamnă celelalte posibilități de mobilitate europeană. Așa că, odată terminată categoria Info Europa Potpourri pe site-ul nostru, o să postez acolo articole explicative ca să sintetizez informațiile care sunt poate prea stufoase pentru unii și în plus oferte de training în Europa, posibilități de internship, concursuri europene, etc.

De asemenea am inițiat un fel de rubrică educativă cu ziarul local Monitorul de Vrancea, care îmi publică săptămânal și acest jurnal, Follow me in Sicily, rubrică care se va concentra pe aspectele teoretice, să le numim așa, ale programelor de mobilitate europeană (Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus și o să mai văd ce ar fi important de prezentat).

Cât despre munca administrativă, aceasta s-a concentrat mult pe organizarea următoarei adunări importante care va avea loc pe 27 aprilie și unde se vor discuta aspecte financiare legate de buget. Activitatea mea aici implică și acest aspect administrativ și chiar mă bucur să învăț și bucătăria administrativă pentru că este esențială în a înțelege cum funcționează și mașina birocratică și cum se organizează propriu-zis și acest gen de activități.

După o mică ședință de lucru cu Mari Angela am stabilit prioritățile pentru luna aprilie și ne așteaptă o perioadă încărcată cu multe activități pe care o să vi le prezint la timpul lor. Oricum, mă bucur că pe zi ce trece sunt mai implicată în viața organizației și lucrurile se diversifică tot mai mult. Atât pe plan profesional, cât și pe plan cultural și personal.

Weekendul acesta a fost iarăși memorabil pentru că am avut ocazia să asist la primul concert de muzică clasică (primul dintr-o serie de cinci care se vor derula până în luna iunie în onoarea alegerii noului Papă, Francesco) care a avut loc în Basilica St. Antonio, o biserică foarte frumoasă și importantă, aproape de casa mea. Este prima dată când iau parte la un concert de muzică clasică susținut într-o biserică, unde acustica este de nedescris. Am ascultat un concert din muzica sacră de Vincenzo Bellini interpretat de Corul și orchestra ERSU al Conservatorului din Mesina. Biserica a fost plină iar concertul a durat o oră, dar a meritat fiecare secundă. Abia aștept pe cel de-al doilea de săptămâna aceasta…

Cam atât pentru moment dar urmează o săptămână încărcată și mai economisesc ceva energie fiindcă articolele trecute au fost destul de consistente și m-au solicitat destul de mult.

Pup dulce și pe săptămâna viitoare!

Afisul pentru toate concertele
Afisul pentru toate concertele
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina
Concert muzica sacra Vi. Bellini, Basilica St. Antonio, Messina

3 comentarii la „Potpourri si a cincea saptamana in Sicilia”

 1. Draga Anamaria iti urmaresc evolutia ta pe taramuri straine .Intotdeauna te-am admirat pentru indrazneala ,initiative si curajul de a calatori atat de mult.Fac parte din oamenii la fel ca tine cu multa dorinta de cunoastere si munca chiar de domeniul voluntariatului.Viata nu m-a rasfatat inca dar mai am sperante.

 2. Aura Sch. Multumesc draga mea,pentru tot ce imi trimiti…ganduri,stari,imagini.Bucura-te din plin de tot ceea ce primesti,meriti!

 3. Buna ziua,

  Am citit cu drag si interes cele impartasite din experienta Grundtvig si multumiri.

  Cum nu cunosc direct pe nimeni din zona noastra care sa fi aplicat si sa fi participat la acest gen de actiuni, am rugamintea de a ma ghida asupra pasilor de urmat pt a incerca si eu. Multumesc.

  Toate cele bune si mult succes in continuare!
  O. Ardelean

Comentariile sunt închise.