Potpourri sustine Consiliul Judetean al Elevilor Vrancea

logo proiect
logo proiect

Potpourri susţine un nou proiect lansat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea „Focșani – între cunoaștere și admirație”, proiect ce are ca principal scop promovarea şi aducerea în atenţia cetăţenilor a obiectivelor turistice existente în oraş pentru a spori imaginea actuala a acestuia.

Pe 5 iunie 2012, activitățile au început să fie desfășurate. Astfel, până în momentul actual, au fost realizate chestionări ale elevilor din diverse licee vrâncene, acestea fiind disponibile pe pagina Facebook creată pentru proiect. Sunt disponibile răspunsuri ale elevilor, profesorilor sau cetățenilor, atât în format text, cât și ca materiale video. Pagina respectivă este disponibilă la adresa următoare: http://www.facebook.com/focsanicunoasteresiadmiratie.

În următoarea perioadă, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va continua activitățile cu un concurs de tip „treasure hunting” la care vor participa echipe din liceele vrâncene care și-au manifestat interesul de participa, va organiza o dezbatere, precum și o prezentare a obiectivelor turistice din oraș la care vor fi invitate persoane acreditate care vor vorbi despre originile obiectivelor turistice din oraş. De asemenea, CJE Vrancea va desfășura și un concurs de scurtmetraje intitulat „Focșaniul prin ochii CJE”, precum și o acțiune de ecologizare.

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va participa la competiția „Consiliul Național al Elevilor – Factor al Democratismului Educațional” cu acest proiect, fiind una dintre cele mai importante activități dedicate Consiliului Elevilor, la nivel național.  Proiectul „Consiliul Naţional al Elevilor – factor al democratismului educaţional”, aflat la ediţia a II-a , îşi propune continuarea experienței dobândite în cadrul primei ediții: formarea membrilor  Consiliului Naţional al Elevilor din toate substructurile pentru exercitarea responsabilă a drepturilor democratice, a statusului şi rolurilor lor sociale.

Contact:

Alexandra Voicu

Președinte Consiliul Județean al Elevilor Vrancea

e-mail: alexandra.voicu@consiliulelevilor.org

Mădălin Blidaru

Director Departament Mobilitate, Informare, Formare, Consiliere

e-mail: madalin.blidaru@consiliulelevilor.org