POTPOURRI va invita la Festivalul Drumetii Montane in Muntii Iorgovanului!

logofestival

Buna dimineata dragii si dragele mele!!!

Credeati ca v-am uitat sau ca am intrat in vacanta? No way! Adica se mai odihneste omu’ dar mai si munceste dupa…. Iata cu ce vine NOU Potpourri astazi pentru voi. Un FESTIVAL DE DRUMETII MONTANE IN HUNEDOARA, intr-un loc de vis in Muntii Iorgovanului. Stati, sa nu credeti ca e actiunea noastra ca ne bat organizatorii. Nu, este isprava Asociatiei din Targu Jiu, Drumetii Montane, care organizeaza anul acesta cea de-a 3 editie, la care Potpourri este partenera.

PARTICIPAREA ESTE GRATUITA LA ACTIVITATI!!!! Toate detaliile le aveti mai jos pe site, inclusiv ce va fi , unde va fi, cat va costa cazarea (si nu e mult, va zic, mai ales daca preferati la cort). Puteti sa vedeti ce activitati vor fi pe zile si de asemenea puteti vedea si unde si cum au fost editiile anterioare sa va faceti o idee.

O sa impartim si fluturasi si afise prin oras asa ca..daca sunteti iubitori de munte, de catarari, de trasee turistice, de o vacanta frumoasa cu prietenii sau familia la aer curat….INCERCATI, CA NU AVETI CE PIERDE!

Va pupic dulce de dimineata si Potpourri va ureaza o saptamana caldaaaaaaaaa, ca sufletele voastre!

http://www.festival.drumetiimontane.ro/

POTPOURRI în “Orasul sigurantei pentru copii si tineri”

Astăzi, 2 octombrie, Asociaţia POTPOURRI a participat în calitate de partener la “Oraşul siguranţei pentru copii şi tineri”, activitate organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Vrancea – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publică şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret.

Iniţiată în scopul prevenirii delincvenţei juvenile, activitatea desfăşurată în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii” în Grădina Publică din Focşani, în intervalul orar 11.30-13.00, a reunit în calitate de parteneri Primăria muncipiului Focşani, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”, Asociaţia Potpourri, Asociaţia “Change Your Life Style For You”, Şcoala Postliceală “Carol Davila”, Şcoala Postliceală “Hippocrate”, Penitenciarul Focşani, C.P.E.C.A., A.N.I.T.P. – Centrul Zonal Galaţi, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, I.J.J. şi I.S.U. Vrancea, mass-media şi elevi voluntari de la unităţile de învăţământ din Focşani: colegiile Cuza şi Unirea, Pedagogic, Arte şi Sportiv.

Ideea “oraşului”, ajuns la a doua ediţie pe plan local (prima a fost organizată anul trecut, tot în Grădina Publică) a fost ca fiecare instituţie să amenajeze un punct de informare şi să-şi prezinte activitatea elevilor şi tuturor celor care erau interesaţi. Pe lângă instituţiile mai sus menţionate care au avut standuri cu reprezentanţi de la instituţie, elevii voluntari au improvizat şi stand de prezentare pentru Consiliul Judeţean al Elevilor şi Muzeul Vrancei. Timp de o oră şi jumătate mai multe clase de liceeni dar şi elevi de şcoală generală, cu profesori coordonatori, au vizitat “oraşul”, au primit legitimaţii de “cetăţeni” şi au plecat cu informaţii preţioase despre rolul şi activitatea instituţiilor de stat şi nu numai.

Pentru mulţi tineri, mai ales liceeni, întâlnirile pot echivala cu mici sesiuni de informare care să le ofere o imagine despre diverse tipuri de profesii, ghidându-i mai departe, în viitorul apropiat,  către alegerile universitare. De fapt acesta este şi câştigul şi atuul activităţii, de a reuni mai multe instituţii în acelaşi timp, permiţând elevilor să obţină concomitent informaţii de bază de la surse directe, ceea ce în mod normal ar fi poate mai dificil de  realizat.

Per total, în ciuda frigului îndurat, organizatorii şi participanţii s-au declarat mulţumiţi iar concluziile finale şi decernarea diplomelor va avea loc vineri, la sediul Direcţiei de Sport şi Tineret.

Olga si Costi, membri Potpourri la activitate
Olga si Costi, membri Potpourri la activitate
Monica Manolache (stanga), organizator
Monica Manolache (stanga), organizator
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor
Vizitarea standurilor

 

„Focsani – între cunoastere si admiratie” – noi activitati

Echipa CJE
Echipa CJE

Miercuri, 27 iunie, începând cu ora 10, în sala de sedinţe a Consiliului Judeţean Vrancea, CJE a desfăşurat încă o activitate la care au avut invitaţi toţi partenerii proiectului, Muzeul de Istorie şi participanţii de la treasure hunting-ul deja organizat. A fost o ocazie de a premia şi filmuleţele realizate de elevi sub activitatea „Focşaniul prin ochii tinerilor”.

La activitate au fost prezenţi membri ai CJE Vrancea şi participanţii din cadrul treasure huntingului pe care l-au organizat acum aproape o săptămână. Din partea Muzeului de Istorie Vrancea l-au avut ca invitat pe domnul Dumitru Huţan care a vorbit despre judeţul nostru, monumentele importante, evenimentele, tradiţiile şi obiceiurile noastre. Am aflat o mulţime de lucruri interesante de la dânsul. Apoi, am vizionat filmele realizate de elevi sub proiectul „Focşaniul prin ochii tinerilor” şi le-au acordat tuturor diplome în semn de recunoştinţă pentru munca şi efortul depus.

Activitatea de miercuri face parte din proiectul Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, „Focșani – între cunoaștere și admirație”, proiect a cărui derulare a început pe 5 iunie 2012 prin organizarea unor chestionări ale elevilor în legătură cu orașul Focșani, fiind continuat cu lansarea unei pagini Facebook unde au fost postate interviuri.

Parteneri: Consiliul Județean Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Asociația Pe Aripile Cunoașterii, Asociația Potpourri, Blogosfera Vrancea.

Cunoaste-ti orasul!

participanti
participanti

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a organizat joi, 21 iunie 2012, începând cu ora 9:30, un treasure hunting intitulat „Cunoaște-ți orașul!”, ce a avut ca scop promovarea unor obiective turistice ale orașului în rândul tinerilor.

Cele opt echipe participante provenite din șapte licee din județul Vrancea au urmărit indiciile pentru a completa traseul stabilit de organizatori. Participanții au trebuit să ajungă la obiective precum:

 1. Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță”;
 2. Teatrul „Mr. Gh. Pastia”;
 3. Clădirea Tribunalului;
 4. Ateneul „Mr. Gh. Pastia”;
 5. Piața Unirii;
 6. Clădirea fostului pichet de graniță
 7. Fosta cameră de comerț;
 8. Statuia Independentei;
 9. Bust Petre Liciu, Focsani;
 10. Casa armatei;
 11. Banca Națională;
 12. Bust Nicolae Filipescu;
 13. Casa Macridescu.

Vizitând aceste locații, participanților li s-a atras atenția asupra istoriei orașului Focșani, precum și asupra unor personalități remarcabile.

Activitatea face parte din proiectul Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, „Focșani – între cunoaștere și admirație”, proiect a cărui derulare a început pe 5 iunie 2012 prin organizarea unor chestionări ale elevilor în legătură cu orașul Focșani, fiind continuat cu lansarea unei pagini Facebook unde au fost postate interviuri.

Parteneri: Consiliul Județean Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Asociația Pe Aripile Cunoașterii, Asociația Potpourri, Blogosfera Vrancea.

Potpourri sustine Consiliul Judetean al Elevilor Vrancea

logo proiect
logo proiect

Potpourri susţine un nou proiect lansat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea „Focșani – între cunoaștere și admirație”, proiect ce are ca principal scop promovarea şi aducerea în atenţia cetăţenilor a obiectivelor turistice existente în oraş pentru a spori imaginea actuala a acestuia.

Pe 5 iunie 2012, activitățile au început să fie desfășurate. Astfel, până în momentul actual, au fost realizate chestionări ale elevilor din diverse licee vrâncene, acestea fiind disponibile pe pagina Facebook creată pentru proiect. Sunt disponibile răspunsuri ale elevilor, profesorilor sau cetățenilor, atât în format text, cât și ca materiale video. Pagina respectivă este disponibilă la adresa următoare: http://www.facebook.com/focsanicunoasteresiadmiratie.

În următoarea perioadă, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va continua activitățile cu un concurs de tip „treasure hunting” la care vor participa echipe din liceele vrâncene care și-au manifestat interesul de participa, va organiza o dezbatere, precum și o prezentare a obiectivelor turistice din oraș la care vor fi invitate persoane acreditate care vor vorbi despre originile obiectivelor turistice din oraş. De asemenea, CJE Vrancea va desfășura și un concurs de scurtmetraje intitulat „Focșaniul prin ochii CJE”, precum și o acțiune de ecologizare.

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va participa la competiția „Consiliul Național al Elevilor – Factor al Democratismului Educațional” cu acest proiect, fiind una dintre cele mai importante activități dedicate Consiliului Elevilor, la nivel național.  Proiectul „Consiliul Naţional al Elevilor – factor al democratismului educaţional”, aflat la ediţia a II-a , îşi propune continuarea experienței dobândite în cadrul primei ediții: formarea membrilor  Consiliului Naţional al Elevilor din toate substructurile pentru exercitarea responsabilă a drepturilor democratice, a statusului şi rolurilor lor sociale.

Contact:

Alexandra Voicu

Președinte Consiliul Județean al Elevilor Vrancea

e-mail: alexandra.voicu@consiliulelevilor.org

Mădălin Blidaru

Director Departament Mobilitate, Informare, Formare, Consiliere

e-mail: madalin.blidaru@consiliulelevilor.org

Potpourri si uniristii promoveaza valorile, programele si instrumentele europene

Anamaria Cătănoiu (dreapta) şi elevi CJE
Anamaria Cătănoiu (dreapta) şi elevi CJE

La a doua întâlnire de diseminare a informaţiei europene a Asociaţiei Potpourri tinerii au fost publicul ţintă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor auaflat informaţii şi despre proiectul „Europa mai aproape de CNE” al Colegiului Naţional “Unirea” Focşani de la Mădălin Blidaru, membru în echipa de proiect.

Cei aproximativ 20 de participanţi au fost elevi, toţi reprezentanţi ai Consiliul Judeţean al Elevilor din diverse licee

– elevi de la Colegiul Naţional “Unirea” Focşani, Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” Focşani, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani, Liceul de Artă “Gh. Tattarescu” Focşani, Liceul Pegagogic „Spiru Haret” Focşani, Liceul Teoretic “D. Zamfirescu” Odobeşti, Liceul cu Program Sportiv Focşani, Grup Şcolar G.G. Longinescu.

-din partea instituţiilor publice – Direcţia de Tineret şi Sport Vrancea, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Vrancea şi din partea ONG – Asoc. Rom pentru Rom Panciu

diseminare potpourri
diseminare potpourri

În prima parte a întâlnirii care a durat 2 ore, împreună cu Mădălin Blidaru, reprezentant CJE, care a prezentat două power point despre proiectul „Europa mai aproape de CNE” al Colegiului Naţional “Unirea” şi „Valorile europene” şi blogul proiectului, am incitat elevii la discuţii despre posibile soluţii de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ românesc şi gradul de respectare a valorilor europene în general în România.

De data aceasta tehnica modernă a funcţionat şi am putut accesa site-ul sursă şi resursă al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu toate faliile de finanţare (Grundtvig, Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci,etc.) pe care le-am explicat, în special programul Grundtvig prin care am eu participat la Atelier şi la Mobilitatea de formare individuală dând exemplu experienţa mea din Malta şi Sicilia.

Mădălin Blidaru, CJE
Mădălin Blidaru, CJE

Am intrat pe  linkurile – programul Tineret în acţiune, Eurodesk, Europass, Erasmus, necesare pentru tineri dar şi adulţi, în vederea accesării burselor de mobilitate individuală, de studii, documente şi instrumente europene de lucru Europass:  CV Europass, paşaportul lingvistic, Mobilitate europass, echivalări de diplome de studiu, cardurile pentru tineri şi studenţi – Euro 26 şi Youthpass.

Am stabilit de comun acord şi data şi ora următoarei întâlniri de diseminare care va fi un workshop care să pună în practică tot ce am discutat la aceste întâlniri: lucru pe instrumente europene şi aplicaţii: sâmbătă, pe 2 iunie, ora 10.00, tot la Direcţia de Tineret. Dacă intervin modificări, o sa anunţ pe blogosfera vrânceană şi pe site data reprogramată.

Potpourri si a doua actiune de diseminare europeana, impreuna cu Uniristii

Preşedintele Asociaţiei Potpourri Focşani, Anamaria Cătănoiu, se întâlneşte a doua oară cu tinerii şi adulţii pentru a disemina informaţiile cu privire la programul Grundtvig şi posibilităţile de mobilitate individuală. Elevii Colegiului Naţional „Unirea vor participa cu prezentarea proiectului „Europa mai aproape de CNE”.

Prezentarea, care se încadrează tematic şi pe linia manifestărilor dedicate Zilei Europei, va avea loc joi 10 mai, ora 16.30, la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vrancea. La întâlnire si-au anunţat prezenţa şi interesul tinerii din diverse licee, cadre didactice, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, ai Ong-urilor vrâncene şi instituţiilor publice. Sunt invitaţi şi alţi doritori.

Ca şi la prima întâlnire, activitatea de joi are ca scop diseminarea informaţiilor despre programul Grundtvig şi proiectele internaţionale pe educaţia adulţilor, posibilităţile de mobilitate individuală, studii în străinătate, instrumente europene şi accesarea granturilor şi cursurilor Grundtvig.

Vor participa de asemenea şi elevii Colegiului Naţional „Unirea”, Maria Iacob, Vanessa Sava şi Mădălin Blidaru, cu prezentare şi dezbateri despre valorile europene în viața de zi cu zi, în sistemul educațional, etc., activitate ce face parte din campania de informare și promovare în cadrul proiectului „Europa mai aproape de CNE” pe care şi As. Potpourri îl susţine.

Detalii complete şi fotografii post activitate pe site-ul Asociaţiei Potpourri: www.potpourri.ro

Prima prezentare din planul de diseminare a avut succes la toate categoriile de public şi toţi au fost interesaţi de subiect şi de informaţii. Mulţi dintre cei prezenţi la prima întâlnire vor să vină şi la a doua şi la workshop pentru a pune în practică tot ce discutăm zilele acestea. În plus, echipa elevilor MVM de la Colegiul Naţional Unirea îşi va prezenta proiectul care se pretează tot pe informaţíe europeană şi pe care Potpourri îl susţine. Vom lucra împreună pe ceva concret şi…european şi scopul nostru comun: rezultate concrete.” (Anamaria Cătănoiu, preşedinte Asociaţia Potpourri)

Potpourri sprijina uniristii in campania “Impreuna pentru Europa”

Echipa MVM- Maria Iacob, Vanessa Sava şi Mădălin Blidaru- provine de la Colegiul Național „Unirea” și în perioada 3-13 mai a.c. va implementa un proiect de promovare a valorilor europene în viața școlară. Ei au ajuns în  faza finală a concursului național de proiecte „Europa mai aproape de CNE”. Potpourri îi sprijină în campania de informare şi diseminare şi în alte activităţi în care va fi solicitată şi se poate implica.

Aceștia vor organiza o serie de activități de promovare a valorilor europene în cadrul campaniei intitulate Împreună suntem Europa. Printre activitățile pe care membrii echipei și le-au propus se numără realizarea unei campanii de promovare și infomare în online, realizarea unui flashmob, a unei scenete teatru-forum pe tema valorilor europene în învățământul românesc, dar și alte activități.

Scopul campaniei uniriste la nivel local este reprezentat de informarea elevilor și a profesorilor din cadrul Colegiului Național „Unirea”, Focșani, asupra valorilor europene, a modului în care acestea caracterizează cetățeanul european al mileniului al III-lea și a rolului formator pe care îl are Consiliului Elevilor în formarea viitorilor cetățeni promotori ai spiritului și valorilor europene.

Notă: „Europa mai aproape de CNE” este un proiect de amploare al Consiliului Național al Elevilor pentru elevii din România. Proiectul, apărut la inițiativa Dianei-Ioana Morea, senior al Consiliului Național al Elevilor și a lui Andrei Ghergu, se desfășoară în parteneriat cu Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai și, evident, cu Consiliul Național al Elevilor, reprezentat prin Andrei Bogdan Petre, în calitate de președinte.

Potpourri sustine Blogosfera Vrancea si actiunea “Earth Hour Vrancea”

Sambata, 31 martie 2012 intre orele 20.30 – 21.30, vrancenii sunt asteptati in Piata Unirii din Focsani pentru  lua parte la actiunea EARTH HOUR Vrancea – “Ora Pamantului”. Am obtinut acordul Primariei Focsani pentru a stinge iluminatul public pe bulevardele din Focsani, in institutiile publice cat si in Piata Unirii.

La indemnul WWF, organizatia care a initiat miscarea in 2007, un numar de 5200 orase din peste 135 de tari au stins lumina de Earth Hour in 2011 inducand un sentiment de apartenenta la o comunitate participantilor. A fost raspandit un mesaj puternic celor 1,8 miliarde de oameni privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Odata cu stingerea pentru o ora a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by, este momentul sa trecem la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul.

Cei care doresc sa participe, sunt rugati sa vina cu o lumanare tip pastila pentru a marca momentul. Lumanarile vor fi folosite pentru a scrie “EARTH HOUR VRANCEA” pe pavajul din Piata Unirii. Intreaga actiune, va putea fi urmarita in direct pe internet prin intermediul unei camere web (http://www.jurnalul.ro/webcam/foc-ani-265.html#339).

Multumim, Primariei Focsani pentru deschiderea fata de aceasta actiune, cat si partenerilor nostri care ne-au sprijit in promovare : WWF Romania, Consiliul Judetean al Elevilor Vrancea, Asociatia Potpourri, Asociatia Focul Viu.

Persoane de Contact :

Dan Trofin – Blogosfera Vrancea : 0721.36.42.63

Madalin Blidaru – CJ al Elevilor  : 0751.83.71.78

BlogosferaVrancea@gMail.com

www.Facebook.com/groups/BlogosferaVrancea

Valori şi non-valori: metode non-formale de prevenire a delincventei juvenile

Toata echipa
Toata echipa

Asociaţia Potpourri reprezentată de preş. Anamaria Cătănoiu şi Olga Unguru a participat la întâlnirea interactivă cu tema „Valori şi non-valori: metode non-formale de prevenire a delincvenţei juvenile”

Organizată de către Direcţia de Tineret Vrancea, respectiv Lia Cazacu-expert de tineret, în parteneriat cu IPJ Vrancea, reprezentat de Monica Manolache, subcomisar în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, şi – întâlnirea s-a desfăşurat la Centrul de Tineret şi a avut ca invitaţi  Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, reprezentat de Costel Constandache-şef serviciu şi Carmen Stănculea. Participanţi au fost  tineri de la Consiliul Judeţean al Elevilor şi din mai multe şcoli şi licee din Focşani,

În cele aproape două ore de prezentări şi discuţii libere, participanţii au încercat să găsească soluţii non-formale de a preveni delincvenţa juvenilă, atingând problemele cu care societatea noastră se confruntă: lipsa comunicării, implicarea şcolii, educaţia copiilor şi părinţilor, lipsa responsabilităţii sociale şi indiferenţa socială, etc. Dezbaterea a fost una constructivă şi din punct de vedere al colaborării şi socializării tinerilor, adulţilor, instituţiilor, depăşindu-se barierele între generaţii. Deja s-au pus bazele unei noi întâlniri care să vizeze educaţia părinţilor şi la care vor fi invitaţi şi părinţii şi copii.

Foto: Olga Unguru

Monica Manolache, subcomisar IPJ Vrancea
Monica Manolache, subcomisar IPJ Vrancea
Carmen Stănciulea şi Costel Constandache
Carmen Stănciulea şi Costel Constandache
Participanţii
Participanţii