Borna de Hotar din Focşani are cod QR

pe 18 Aprilie –  Ziua  mondială a monumentelor și a siturilor arheologice

Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea au inaugurat, alături de Comunitatea Editorilor Google Map Maker România, prima plăcuţă cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

QR Romania- Inaugurarea primei placute cu cod QR pe borna de hotar Focsani

Inaugurarea primei plăcuţe cu cod QR în proiectul pilot

Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

pe 18 Aprilie –  Ziua  mondială a monumentelor și a siturilor arheologice

 

cod qr borna hotar Focsani
cod qr borna hotar Focsani

Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea vor inaugura, alături de Comunitatea Editorilor Google Map Maker România, prima plăcuţă cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

Proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”, iniţiat de Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea în ianuarie 2013 a ajuns într-o etapă importantă. Prin acest proiect vrâncenii vor beneficia de o tehnologie care ia amploare în prezent în întreaga lume.

Prima plăcuţă cu coduri QR care permit accesarea unor pagini web care conţin informaţii descriptive şi fotografii despre monumentele istorice şi obiective turistice din Vrancea, va fi amplasată pe borna de hotar din Piaţa Unirii. Iniţiatorii vor organiza şi o demonstraţie a utilizării aplicaţiei, cu explicarea detaliilor tehnice dar şi a beneficiilor acestei metode moderne de informare.

În 1982, la propunerea ICOMOS (Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor), UNESCO a declarat ziua de 18 Aprilie ca Zi mondială a monumentelor.

Inaugurarea plăcuţei cu coduri QR va avea loc pe 18 aprilie, ora 15, în Piaţa Unirii, la borna de hotar, în prezenţa iniţiatorilor, a oficilităţilor, cărora le mulţumim pentru susţinere, a bloggerilor vrânceni, a reprezentanţilor Comunităţii Editorilor Google Map Maker România şi a tuturor celor care doresc să ne susţină.

Dorinţa noastră de a promova judeţul şi a face Vrancea mai vizibilă din punct de vedere cultural-turistic se va materializa cu fiecare plăcuţă pe care o vom pune. Am selectat 250 de monumente care vor fi prezentate pe site-ul Direcţiei de Cultură în mai multe limbi de circulaţie internaţională dar şi pe Google Maps, ceea ce reprezintă o vizibilitate şi mai mare pentru Vrancea. (Florin Micu Iliescu- dir.interimar Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea)

Datorită noului parteneriat cu Comunitatea Editorilor Google Maps România proiectul pilot pe care noi îl denumim pe scurt – QR Vrancea – a ajuns destul de repede în faza de inaugurare a primei plăcuţe cu cod QR. În acest moment proiectul se bucură şi de susţinerea GOOGLE şi a suscitat interes la nivel naţional, printre celelate judeţe, care doresc la rândul lor să-l implementeze cu ajutorul nostru. (Anamaria Cătănoiu – preş. Asociaţia Potpourri)

Comunitatea Editorilor Google Map Maker România a agreat foarte mult proiectul şi ne-am implicat imediat pentru a-l susţine. Noi vom introduce datele acestor obiective prin intermediul aplicaţiei Google Map Maker pentru a putea fi accesate pe Google Maps dar şi pe GPS-urile moderne care beneficiază de Google Local Search, astfel încât turiştii sau potenţialii turişti să aibă la îndemână alternative pentru a accesa informaţiile. (Radu Ioniţă – advocate Google Map Maker România şi reprez.Comunitatea Editorilor Google Maps România )

„Google Maps – QR” Vrancea


Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea
în mediul online „Google Maps – QR”

proiect de promovare a culturii şi patrimoniului vrâncean în mediul on-line

Iniţiatori: Asociaţia Potpourri – Focşani

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea

 Proiect susţinut de Blogosfera Vrancea

Scop: promovarea în mediul online a informaţiilor despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea

Echipa:

Florin Micu Iliescu – dir. Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea

Anamaria Cătănoiu– preş. Asociaţia Potpourri

Tudorel Bezea – As. Potpourri

Site gazdă: www.vrancea.djc.ro/in/

Site-uri de promovare oficiale: www. vrancea.djc.ro , www.potpourri.ro

Proiectul Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps-QR” a fost iniţiat în ianuarie 2013 din dorinţa de a oferi o vizibilitate mai mare punctelor de interes cultural şi patrimonial din judeţul Vrancea. Materialele utilizate în proiect aparţin Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea şi sunt suma unei activităţi de cercetare şi strângere de date efectuate pe parcursul mai multor ani care se concentrează pe lăcaşuri de cult, monumente istorice şi de patrimoniu, tradiţii, obiceiuri, zonele, traseele şi obiectivele cultural – turistice din Judeţul Vrancea şi nu numai.

Efortul comun al celor două instituţii iniţiatoare, Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, vine ca răspuns la nevoia comunităţii vrâncene de a se face mai cunoscută pe plan cultural şi de a se bucura de aprecierea pe care frumuseţile naturale şi îndemânarea oamenilor locului o merită pe deplin.

Sperăm, pe termen lung, ca prin acest proiect să încurajăm turismul cultural, să atragem susţinerea în protejarea şi conservarea unor monumente de patrimoniu şi a mediului înconjurător, să stimulăm interesul local pentru păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor, să conştientizăm autorităţile şi comunitarea locală de valorile identitare care trebuie protejate.

Proiectul va promova informaţiile despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea în mediul online, prin intermediul următoarelor canale:

  • Youtube.com, Issuu.com, Google Maps, Coduri QR, Reţele de socializare (Facebook şi Google+) cu ajutorul Asociaţiei Potpourri şi al Blogosferei Vrancea

În mediul offline, structura acestui proiect se va printa sub forma unui ghid ce se va distribui gratuit instituţiilor publice şi de învăţământ judeţene şi ong-urilor locale. Promovarea în mediul offline se va face cu ajutorul mass-media şi al canalelor informale.

Pe parcursul acestui proiect ne bazăm pe susţinerea comunităţii pentru diseminarea informală a proiectului.

Echipa de proiect vă mulţumeşte!

Ana, Florin, Tudor

Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR”

Pentru unii vrânceni, ziua de astăzi a fost una obișnuită.  O simplă zi de duminică. Pentru echipa Potpourri a fost în schimb o zi extrem de importantă. Astăzi am lansat oficial proiectul Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR” inițiat de către noi împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea reprezentată de dl. Florin Micu Iliescu, proiect care beneficiază de sprijinul Blogosferei Vrâncene.

Experiența acumulată în anii de activitate ne-a permis să moderăm eficient discuțiile dintre cele trei părți implicate (blogosferă – ong – instituție publică) în acest proiect și să obținem forma optimă a acestuia. Avem certitudinea că și în alte regiuni ale țării existe persoane care ne pot urma exemplul. Noi am demonstrat că este posibil.

qr-vrancea-2

Principala caracteristică a prezentului proiect poartă denumirea de CREDIBILITATE. El este conceput ca un mijloc eficient de informare și promovare a monumentelor istorice și obiectivelor turistice din județul Vrancea, cât și ca o sursă online de documentare.

Proiectul a fost lansat în prezența mass media locală, a bloggerilor vrânceni, a unor invitați de onoare și a grupului DreamTeam – mentorii Blogosferei Vrâncene.

Următorul pas al proiectului este începerea încărcării informațiilor pe youtube și issuu, respectiv amplasarea primei plăcuțe cu cod QR pe borna de hotar din Focșani.

Pentru mai multe informații despre istoria acestui proiect vă recomand articolul scris de  Tudor pe blogul personal.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au sprijinit și vor sprijini acest proiect.

Despre întâlnire:

– Mi-a mai fost indeplinit un vis – floreacristian.ro

– inregistrare video : tv.vranceamedia.ro
– potpourri.ro: Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR”
– monitorulvn.ro: 250 de monumente din Vrancea vor fi ”citite” cu ajutorul telefonului mobil
– ziaruldevrancea.ro: Turismul cultural nu are viitor fără promovare online
– chinezu.eu: Blogosfera este formata din bloggeri, iar bloggerii sunt oameni
– patrickdan.blogspot.ro: Google Maps : QR Code – Cultura & Patrimoniul National Vrancea in Mediul Online

– blidaru.net: Cultură și patrimoniu național Vrancea în mediul online

– Cultură și Patrimoniu Național Vrancea „Google Maps & QR” – evenimente-focsani.blogspot.ro
– De la o discuție despre QR la un proiect genial în Vrancea – staupenet.ro
-sansavranceana.ro – Istoria în era tehnologiei: http://www.sansavranceana.ro/stiri/marti-5-februarie-2013/la-zi/istoria-n-era-tehnologiei.html

Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online „Google Maps – QR”

Asociaţia Potpourri – Focşani și Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea lansează un proiect inedit de promovare a culturii şi patrimoniului vrâncean în mediul on-line.

 Intitulat Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”proiectul este inițiat de Asociaţia Potpourri – Focşani și Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, este susținut de Blogosfera Vrancea și are ca scop promovarea în mediul online, prin Google maps și coduri QR,  a informaţiilor despre cultura şi patrimoniul naţional Vrancea.

 Canalele de promovare oficiale:

  • Site gazdă: www.vrancea.djc.ro/in/
  • Site-uri de promovare oficiale: www. vrancea.djc.ro , www.potpourri.ro
  • Youtube.com, Issuu.com, Google Maps, Coduri QR, Reţele de socializare (Facebook şi Google+) cu ajutorul Asociaţiei Potpourri şi al Blogosferei Vrancea

Lansarea proiectului va avea loc în prezența membrilor Blogosferei Vrancea și a tuturor celor care doresc să ne susțină, duminică, 3 februarie, ora 14.00, la sediul Direcției pentru Cultură de pe strada Nicolae Titulescu.

 Proiectul Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps-QR”a fost iniţiat în ianuarie 2013 din dorinţa de a oferi o vizibilitate mai mare punctelor de interes cultural şi patrimonial din judeţul Vrancea. Materialele utilizate în proiect aparţin Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea şi sunt suma unei activităţi de cercetare şi strângere de date efectuate pe parcursul mai multor ani care se concentrează pe lăcaşuri de cult, monumente istorice şi de patrimoniu, tradiţii, obiceiuri, zonele, traseele şi obiectivele cultural – turistice din Judeţul Vrancea.(Florin Micu Iliescu – dir. Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea)

Sperăm, pe termen lung, ca prin acest proiect să încurajăm turismul și industria culturală, să atragem susţinerea în protejarea şi conservarea unor monumente de patrimoniu şi a mediului înconjurător, să stimulăm interesul local pentru păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor, să conştientizăm autorităţile şi comunitarea locală de valorile identitare care trebuie protejate. Pe parcursul acestui proiect ne bazăm pe susţinerea comunităţii pentru diseminarea informală a proiectului.(Anamaria Cătănoiu – preș. Asociația Potpourri)