QR Romania- Inaugurarea primei placute cu cod QR pe borna de hotar Focsani

Inaugurarea primei plăcuţe cu cod QR în proiectul pilot

Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

pe 18 Aprilie –  Ziua  mondială a monumentelor și a siturilor arheologice

 

cod qr borna hotar Focsani
cod qr borna hotar Focsani

Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea vor inaugura, alături de Comunitatea Editorilor Google Map Maker România, prima plăcuţă cu cod QR din proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”

Proiectul pilot Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online „Google Maps – QR”, iniţiat de Asociaţia Potpourri – Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea în ianuarie 2013 a ajuns într-o etapă importantă. Prin acest proiect vrâncenii vor beneficia de o tehnologie care ia amploare în prezent în întreaga lume.

Prima plăcuţă cu coduri QR care permit accesarea unor pagini web care conţin informaţii descriptive şi fotografii despre monumentele istorice şi obiective turistice din Vrancea, va fi amplasată pe borna de hotar din Piaţa Unirii. Iniţiatorii vor organiza şi o demonstraţie a utilizării aplicaţiei, cu explicarea detaliilor tehnice dar şi a beneficiilor acestei metode moderne de informare.

În 1982, la propunerea ICOMOS (Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor), UNESCO a declarat ziua de 18 Aprilie ca Zi mondială a monumentelor.

Inaugurarea plăcuţei cu coduri QR va avea loc pe 18 aprilie, ora 15, în Piaţa Unirii, la borna de hotar, în prezenţa iniţiatorilor, a oficilităţilor, cărora le mulţumim pentru susţinere, a bloggerilor vrânceni, a reprezentanţilor Comunităţii Editorilor Google Map Maker România şi a tuturor celor care doresc să ne susţină.

Dorinţa noastră de a promova judeţul şi a face Vrancea mai vizibilă din punct de vedere cultural-turistic se va materializa cu fiecare plăcuţă pe care o vom pune. Am selectat 250 de monumente care vor fi prezentate pe site-ul Direcţiei de Cultură în mai multe limbi de circulaţie internaţională dar şi pe Google Maps, ceea ce reprezintă o vizibilitate şi mai mare pentru Vrancea. (Florin Micu Iliescu- dir.interimar Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea)

Datorită noului parteneriat cu Comunitatea Editorilor Google Maps România proiectul pilot pe care noi îl denumim pe scurt – QR Vrancea – a ajuns destul de repede în faza de inaugurare a primei plăcuţe cu cod QR. În acest moment proiectul se bucură şi de susţinerea GOOGLE şi a suscitat interes la nivel naţional, printre celelate judeţe, care doresc la rândul lor să-l implementeze cu ajutorul nostru. (Anamaria Cătănoiu – preş. Asociaţia Potpourri)

Comunitatea Editorilor Google Map Maker România a agreat foarte mult proiectul şi ne-am implicat imediat pentru a-l susţine. Noi vom introduce datele acestor obiective prin intermediul aplicaţiei Google Map Maker pentru a putea fi accesate pe Google Maps dar şi pe GPS-urile moderne care beneficiază de Google Local Search, astfel încât turiştii sau potenţialii turişti să aibă la îndemână alternative pentru a accesa informaţiile. (Radu Ioniţă – advocate Google Map Maker România şi reprez.Comunitatea Editorilor Google Maps România )

3 comentarii la „QR Romania- Inaugurarea primei placute cu cod QR pe borna de hotar Focsani”

  1. Draga ANA,
    Multumim pentru toate informatiile tale.Felicitari pentru tot si asteptam acasa cu drag.
    Cu pretuire, Centrul de zi ,,DANUT’

Comentariile sunt închise.