Targ de carti postale cu Focsaniul de ieri si de azi cu www.focsaniulvechi.ro si POTPOURRI

Vă spuneam nu demult despre Souvenir de Focşani, cel mai inedit, original şi îndrăzneţ proiect turistic-cultural al binecunoscutului site de promovare a Focşaniului, www.focsaniulvechi.ro, pe care Potpourri îl susţine.

Proiectul Souvenir de Focşani îşi propunea să editeze mai multe cărţi poştale sub formă de acordeon (10 imagini într-un set) cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la unirea celor două oraşe, Focşanii Munteni şi Focşanii Moldovei, 10 iulie, 1862 – 10 iulie, 2012.

Fiind vorba de un asemenea eveniment, administratorii site-ului propun celor interesaţi de istoria oraşului zece imagini inedite cu Focşaniul de odinioară. Produsul este unul de calitate şi singular în peisajul focşănean al ultimelor decenii. Acordeonul cu cele zece ilustrate propriu-zise conţine o descriere a fiecărei imagini, o contextualizare şi o traducere în limba engleză de care s-a ocupat Asociaţia Potpourri, www.potpourri.ro.

Şi iată-ne aşadar şi la Târg!

Târgul de cărţi poştale cu Focşaniul de ieri şi de azi va fi găzduit la Direcţia pentru Cultură marţi, 10 iulie, începând cu ora 10.00

Târgul este organizat cu ocazia Zilelelor Municipiului Focşani, mai ales că în ziua evenimentului se împlinesc 150 de ani de la unirea administrativă a Focşaniului Munteni cu Focşaniul Moldovei. Cei care vor veni la târg vor putea achiziţiona printre altele ilustrate cu vechea Stradă Mare a Unirii, cu edificiile dispărute ale oraşului, dar şi cărţi poştale cu Focşaniul din zilele noastre surprins în imagini panoramice inedite. De asemenea, în sediul instituţiei de pe Strada Titluescu nr. 1 pot fi văzute şi cele 60 de imagini cu Focşaniul de odinioară expuse pe simeze luna trecută în cadrul unei expoziţii dedicate memoriei oraşului. Târgul organizat în parteneriat cu www.focsaniulvechi.ro va putea fi vizitat între 10.00 şi 17.00.

www.focsaniulvechi.ro, Potpourri şi Direcţia de Cultură vă aşteaptă cu drag la frumoase aduceri aminte!