Scoala non-formală POTPOURRI are invitati universitari din Bucureşti

Asociaţia POTPOURRI din Focşani are doi invitaţi din mediul universitar bucureştean în cadrul Şcolii non formale.

CLUBUL TINERILOR SPECIALIŞTI ÎN SOCIO-UMANE din cadrul Şcolii non-formale derulate de Asociaţia POTPOURRI din Focşani are doi invitaţi din mediul universitar la discuţii, luni, 12 iulie, şi miercuri, 14 iulie, de la orele 16.00, la Direcţia pentru Cultură Vrancea.

Iulian Apostu, asist.univ.dr. la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti, şi Otilia Apostu, asistent de cercetare doctorand la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Bucureşti, se vor întâlni cu membrii Clubului pentru discuţii libere, non-formale şi interactive.

Temele abordate se vor concentra: 1. una pe descrierea mediului universitar prin comparaţie cu liceul, din perspectiva unui cadru universitar şi a studentului în general, dar şi mediul şi oferta de studii a Facultăţii de Sociologie din Bucureşti; 2. cealaltă va trata problema familiei în societatea contemporană, a educaţiei şi a şcolii, plecând de la cartea „Familia şi şcoala în impas?” la care asist.univ.dr. Iulian Apostu este co-autor.

Reamintim tuturor că, Clubul tinerilor specialişti în socio-umane din cadrul Şcolii non-formale derulate de Asociaţia POTPOURRIîşi propune pregătirea viitorilor studenţi în domeniile: filosofie, ştiinţe politice, psihologie şi sociologie, oferind o alternativă educativă învăţământului tradiţional.

„Aşa cum am declarat şi la inaugurarea Şcolii non-formale, ne propunem o altfel de educaţie, pentru tineri în special. Această primă întâlnire cu invitaţi care să vină în sprijinul viitorilor studenţi cu informaţii concrete, chiar de la surse primare, va fi urmată în timp de altele similare, şi din alte domenii. Oricum, toţi cei interesaţi de această discuţie sunt bineveniţi, indiferent de vârstă. (Anamaria Cătănoiu, preşedinte Asociaţia POTPOURRI)

Detalii despre proiect vă pot oferi Adrian Ţiglea, tel. 0763779899, adrian_tiglea@yahoo.com şi Anamaria Cătănoiu, tel. 0749220442, office@potpourri.ro, sau pe site-ul Asociaţiei, www.potpourri.ro.